Домінікана для українців: правила вʼїзду та перебування, як і де зняти житло та ін.

Домінікана для українців: правила вʼїзду та перебування, як і де зняти житло та ін.
Республіка Домінікана для українців — все, що варто знати: як знайти житло, ціни, кращі райони, правила перебування, де оформити страхування, чи можна відкрити рахунок і як це зробити — важливі поради

Домінікана для українців — безвізова країна

Перше, що ви маєте знати — Домінікана  для українців — безвізова країна.
Для вʼїзду не потрібно оформлювати якісь додаткові документи або робити щеплення. Перед прильотом потрібно заповнити є-тікет на сайті міграційної служби Домінікани
Там поки що обмежений вибір мови у меню, однак є англійська, іспанська, російська, німецька та ін. Всі питання прості — ПІБ, номер рейсу, де плануєте зупинитися та ін.
По закінченню заповнення анкети — сайт згенерує QR-код, збережіть, його потрібно буде показати на паспортному контролі в Домінікані.
Також в аеропорту у вас можуть спитати зворотній квиток, тож попереднє бронювання краще оформити. Але зі змогою відмінити його або замінити дату, якщо ви не знаєте, коли плануєте повертатись.
Зазвичай у вартість вашого квитка в Домінікану вже буде включений туристичний збір — вартість вашого перебування в країні на 30 днів. Деякі компанії не включають його у вартість квитка, а просять доплату в аеропорту (близько 20 дол).
Якщо ви вирішили провести, наприклад, осінь та зиму в Домінікані, то при вильоті в аеропорту міграційна служба порахує додаткові дні перебування в країні (все що більше попередньо сплачених 30 днів) і випише чек, який ви тут же можете сплатити (оплата карткою).
Вартість туристичного збору за 3 місяці — близько 50 дол з людини, 1 рік перебування — близько 110 дол з людини. Напишіть нам, якщо вам потрібна повна таблиця туристичних зборів.

Квитки в Домінікану та їх вартість

Найбільш вигідні за вартістю рейси у наступних компаній: world2fly (Іспанія), Condor (Німеччина), Tui (Брюссель). Багато рейсів в Домінікану з США та Канади.
Якщо дата прильоту не принципова — дивіться ціни на весь місяць або тиждень, що вам підходить. Бо ціни можуть відрізнятися кардинально від дня тижня — іноді знижка може досягати 50%, якщо обрати інший день польоту.
Наприклад, Wold2Fly пропонує квитки в Пунта-Кана (найбільший курорт Домінікани та найбільш відомий аеропорт) — від 250 євро (виліт з Мадриду).
Також слідкуйте за пропозиціями на сайті Arajet — це домініканська авіакомпанія, яка позиціонує себе, як Карибський лоукостер і пропонує хороші ціни на авіаквитки в Домінікану.

Правила оренди житла та актуальні ціни

Якщо ви плануєте короткий відпочинок в готелі — напишіть нам і ми підкажемо, який готель кращий. Бо за одною і тою ж ціною часто пропонують, як дійсно дуже якісні готелі на 5 зірок, так і простенькі готельчики, які ближче до 3 зірок.
Якщо ж ви плануєте приїхати на певний час або провести тут, принаймні осінь та зиму, варто знати правила оренди житла в Домінікані.
Найбільш вигідні ціни та умови оренди власники житла надають при оформленні довготривалого контракту на 6-12 місяців.
Мебльовані апартаменти на 2 спальні + зала, 2 ванні кімнати, кухня в хорошому районі найбільш популярного курорту Пунта-Кана, з хорошою охороною та басейном будуть коштувати в середньому від 1200 дол на місяць. 1 спальня + зала — від 850 дол на місяць.
Звичайно, що можна шукати і знайти варіант, який здають за нижчою ціною — але це більше питання вдачі. І чим новіший житловий комплекс, якщо кращі меблі, кращий ремонт та обладнання — тим ціни будуть вищими.
Апартаменти з приватним пляжем у розкішному курорті Cap Cana — від 2000 дол на місяць (студії, площею 70 м2, з видом на воду), і від 4500 дол на місяць (2 спальні, зала, 2 ванні кімнати, 200 м2, вид на море). І якщо ті самі апартаменти ви захочете орендувати не на тривалий термін, наприклад, на 6 місяців, а на 1-2 місяці — вам або відмовлять, або ціна зросте у 1,5-2 рази. Але це про елітний сегмент.
Що входить та не входить в орендну плату в Домінікані
Припустимо, що ви обрали апартаменти у хорошому районі за 1200 дол при контракті на 6-12 місяців. То скільки ж доведеться сплатити в цілому і які витрати вас чекають?
Перш за все сама оренда. А також власник нерухомості просить внести у кращому випадку 1 депозит за збереження майна, або навіть 2 (якщо у апартаментах хороші нові меблі та техніка).
Тобто ви маєте сплатити 1200 дол орендної ставки + 1200 дол (щонайменше 1 депозит, який зберігає власник апартаментів).
Якщо ви виїжджаєте з апартаментів, коли скінчився ваш контракт і все впорядку — меблі і техніка на місці, не має пошкодження майна — власник має повернути депозит. Але, якщо ви вирішили покинути житло раніше, ніж закінчився контракт — то власник має право не повертати депозит.
Але навіть у цьому випадку оформлювати довготривалий контракт вигідніше, аніж орендувати апартаменти лише на 1 місяць і потім продовжувати оренду.
Також орендар сплачує електроенергію (за фактом використання), інтернет, купляє питну воду, сплачує газ (якщо плита газова).
Плюс близько 50 дол єдиноразово — нотаріальне завірення контракту на оренду.

Де шукати варіанти на оренду

Через маркетплейс у Фейсбук, але там багато пропозицій, які не завжди відповідають дійсності. А якщо ви знайшли те, що вам подобається — вас не будуть чекати. Потрібно вносити депозит, який не повертається.
Або потрібно звернутися до компанії брокерів. Ми будемо раді допомогти (наша україно-домініканська команда спеціалізується на оренді та продажі нерухомості в Домінікані).
До речі, в Домінікані власники житла дуже рідко займаються веденням справ самостійно. Частіше питання оренди та управління нерухомістю — делегують брокеру або компанії. Роботу компанії сплачує власник житла, а не орендар.
Тож, коли ви звертаєтесь до компанії, ви нічого не сплачуєте за пошук житла для вас. Ви просто отримуєте пропозиції, з якими саме обʼєктами нерухомості працює ця компанія і обираєте, що вам подобається.
Компанія може зробити для вас відео огляд нерухомості, або прямий ефір, щоб ви були впевнені, в якому стані нерухомість. Зазвичай, компанія також допомагає скласти контракт оренди, узгодити та завірити його.
Також, ви можете приїхати в Домінікану, забронювати на 3-7 днів готель і за цей час вже на місці — подивитись, які обʼєкти нерухомості вільні, які райони вам більше подобаються. І зробите вибір на місці.
Наша команда займається орендою і продажем нерухомості в Домінікані, а також : приватні подорожі, оренда яхт, рибалка та ін. Тож  — звертайтеся.

Медичне страхування

Його потрібно буде оформити.
Є різні страхові компанії та пакети покриття, загалом ціни від 50 дол на місяць і вище.
Без страхування огляд у лікаря близько 100 дол, тож значно краще подбати про себе заздалегідь.
До того ж є сімейні пакети та тарифи. Всі вони розраховуються окремо у офісі страхових компаній.
ОДнією з найбільш в Доміінкані є Universal.
Оренда авто
Є райони, де все розташовано поруч — пляж, міні-маркет, аптека, зупинка транспорту (проїзд до речі близько 1 дол в автобусах з кондиціонерами і сидячими місцями). Проте є великі райони, як закрите містечко з власною інфраструктурою, де без транспорту буде важко.
Оренда авто типу Kia Picante від 1100 дол на місяць.
Але якщо ви згодом почнете розглядати необхідність купити авто — напишіть, дамо посилання на популярні сайти, де можна перевірити ціни на різні марки від різних компаній (нові та бу авто).
Відкриття рахунку в банку
Навіть не будучи резидентом цієї країни ви можете відкрити рахунок в Домінікані, в одному з найбільших банків країни — наприклад, BanReservas. Але потрібно звернутися у перший тиждень по прильоту.
Для відкриття рахунку потрібна довідка з вашої роботи або виписка з банку в іншій країні, копія вашого паспорту та відмітка про прибуття в Домінікану. При відкритті рахунку на нього потрібно покласти 500 дол.
А для активації мобільного застосунку буде потрібний місцевий номер телефону. Сім карту можна придбати за 3 дол на ваш паспорт.
В Республіці Домінікана для українців є також можливість відкрити власний бізнес, зареєструвати торгову марку, купити житло, навіть, якщо на разі ви не маєте посвідки щодо тимчасового або постійного проживання.
Сподіваємось, ця інформація була для вас корисною. Якщо ви шукаєте країну, де тимачосово може проживати ваша родина або для переїзду — зверніть увагу на Домінікану. Домінікана для українців — це завжди літо, комфортні погодні умови, можливість орендувати або купити житло, відкрити бізнес, оформити страхування та ін.
Якщо у вас залишились запитання — звʼязатися з нами 
What’s app
+1-829-643-19-54
Домінікана для українців: правила вʼїзду та перебування, як і де зняти житло та ін.

Related posts